Un grav accident s-a petrecut, miercuri la prânz, între Chiribiş şi Marghita. Un tren care circula pe ruta Marghita - Sărmăşag a lovit un autoturism, iar trei persoane care se aflau în maşină au fost rănite. Două dintre victime au fost încarcerate în autoturism.

"Echipajul de descarcerare a acţionat pentru evacuarea, în siguranţă, a două victime captive între fiarele contorsionate ale autoturismului, echipajele medicale procedând la acordarea îngrijirilor de specialitate celor trei persoane rănite, una dintre acestea fiind intubată, iar celelalte două prezentând diferite traumatisme, contuzii şi plăgi", a precizat căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cercetările declanşate de poliţişti la locul accidentului s-au finalizat în jurul orei 14, din verificări reieşind că accidentul s-a produs din vina şoferului autoturismului, un orădean de 18 ani, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată fără bariere.

"Şoferul a trecut peste calea ferată fără să se asigure şi a fost acroşat de un tren. Atât şoferul, cât şi alţi doi tineri din Balc, pasageri în maşină, au fost răniţi şi transportaţi la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Circulaţia rutieră pe ambele sensuri în zonă a fost oprită mai multe zeci de minute. Pentru salvarea victimelor, s-au mobilizat de urgenţă două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Marghita, cu o ambulanţă de tip B2 şi o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.