Un tânăr de 32 de ani a murit iar 4 persoane au fost rănite, vineri în urma unui accident petrecut, pe DN76 în comuna bihoreană Rieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, accidentul s-a produs în jurul orei 12. În timp ce se îndrepta spre Ştei la volanul unei autoutilitare, un tânăr de 32 ani din localitatea hunedoreană Baia de Criş a pătruns pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă şi s-a izbit frontal de un autobuz al firmei Scorţe Trans care transporta pasageri pe ruta Deva - Oradea.

"În urma impactului, autoutilitara condusă de tânăr a fost aruncată într-un autoturism Logan care circula în spatele autobuzului, pe care l-a acroşat lateral", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şoferul autoutilitarei a murit pe loc. Şoferul autobuzului, Crăciun Ţiburcă, 42 ani şi 3 dintre pasagerii săi, au fost răniţi şi transportaţi de echipaje medicale ale Ambulanţei Beiuş la Centrul de primire a Urgenţelor din Spitalul municipal Nicolae Popovici Beiuş. Unul dintre pasageri a refuzat internarea însă celelalte trei victime au rămas în centrul de primire a urgenţelor, sub supraveghere medicală.

"Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, şoferul autobuzului, care a suferit fracturi ale membrelor respectiv traumatism cranio-cerebral şi toracic. Alte două persoane, pasagerii săi prezentau plăgi respectiv traumatisme cranio-cerebrale şi ale feţei", a declarat BIHOREANULUI dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Potrivit medicului, în cursul după-amiezii, unul dintre răniţi a fost transferat cu un echipaj al Ambulanţei Beiuş la Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la locul impactului, accidentul s-a produs pe fondul oboselii acumulate de şoferul autoutilitarei. "Cercetările în cauză continuă", a declarat agentul principal Ioana Lascău.