Un accident grav de circulaţie s-a petrecut miercuri dimineaţă, lângă localitatea bihoreană Tarcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, Alina Dinu, un microbuz supraîncărcat cu pasageri s-a răsturnat, după ce, neadaptând viteza la condiţiile de drum pe timp de noapte, şoferul microbuzului a acroşat o alveolă pentru reducerea vitezei şi a pierdut controlul asupra direcţiei.

"Microbuzul a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare", a declarat Dinu. Şoferul are 33 de ani şi este din Medgidia, judeţul Constanţa.  

Potrivit doctorului Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor, o persoană a decedat în urma accidentului, iar alte 11 au fost rănite.

"Am fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 la ora 6.35 că a avut loc un grav accident de circulaţie cu mai multe victime. Când echipajele de intervenţie au ajuns la faţa locului, o persoană era decedată, iar 11 rănite. Dintre acestea, cinci aveau leziuni mai uşoare, fiind transportate la Spitalul din Marghita, iar şase persoane au fost aduse la Spitalul Judeţean din Oradea. Dintre aceste şase persoane, două persoane au răni mai grave. Un bărbat a intrat direct în operaţie, având multiple leziuni la nivelul capului şi pieptului, iar o femeie va fi introdusă acum în sala de operaţii, având fractură de femur", a declarat Borcea.

Bărbatul decedat avea 35 de ani. La rândul lor, victimele au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, cu excepţia unui bărbat, a cărui vârstă este de circa 50-55 de ani.

În total, la locul accidentului s-au deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă a SMURD, un echipaj de descarcerare, alte patru echipaje de prim ajutor calificat ale ISU şi patru ambulanţe.

Se pare că microbuzul transporta spre Bistriţa Năsăud persoane care se întorceau din străinătate, deoarece cu puţin înainte de accident trecuse frontiera de stat la vama Valea lui Mihai. Microbuzul, înmatriculat în Germania, avea o capacitate de 8+1 locuri, însă transporta 11 pasageri.