Accident grav, luni seară, pe DN 79, lângă comuna Gepiu. Un şofer orădean de 53 de ani a lovit plugul unui tractor agricol neînmatriculat care mergea în faţa sa iar în urma acroşajului, autoturismul a fost aruncat pe contrasens şi s-a izbit de o autoutilitară condusă de un arădean de 49 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, din primele cercetări făcute de poliţişti, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul autoturismului, care nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autovehicolul din faţa sa.

Pe de altă parte, spune Lascău, poliţiştii au descoperit că şoferul tractorului băuse zdravăn înainte de a se urca la volan. "În urma testării conducătorului tractorului, un bărbat de 38 de ani din Gepiu, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat subofiţerul.

În urma impactului şoferul autoturismului a fost grav rănit şi a fost internat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Starea pacientului este extrem de gravă. A fost investigat şi transferat la secţia de Terapie Intensivă a spitalului, cu multiple fracturi ale toracelui şi numeroase leziuni ale organelor interne", a declarat şeful UPU, dr Hadrian Borcea.