O persoană a fost rănită, duminică seară, într-un accident rutier petrecut pe drumul judeţean 792/A, lângă localitatea Miersig de un şofer băut.

În timpul unui viraj spre un drum lateral, maşina condusă de şoferul băut, un bărbat de 44 ani din Nojorid, s-a lovit frontal de un alt autoturism, care venea din sens opus, iar după impact a abandonat propriul vehicul şi a fugit.

"În urma impactului, conducătorul celui de-al doilea autoturism, un tânăr de 32 ani din Sântandrei, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu. 

Potrivit acesteia, fugarul a fost prins în scurt timp şi, pus să sufle în etilotest, prezenta o concentraţie alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a mai spus Dinu.

Şoferul rănit a fost transportat la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean. "Pacientul avea răni uşoare, contuzii la nivelul toracelui şi escoriaţii la gambe motiv pentru care nu a rămas internat la spital", a declarat şeful SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

UPDATE. Luni, şoferul fugar a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat, marţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins, însă, solicitarea dispunând ca bărbatul, Constantin Hulea, 44 ani, din Nojorid, să fie cercetat sub control judiciar.