Accidentul s-a produs pe Bulevardul Dacia cu puţin timp înaintea orei 11.00. Potrivit martorilor oculari, dar şi agenţilor de Poliţie aflaţi la faţa locului, în dreptul trecerii de pietoni de lângă restaurantul Colors, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Decebal spre strada Transilvania, pe prima bandă de circulaţie a oprit, pentru a acorda prioritate unor pietoni, o autoutilitară model Dacia Logan.

Pe banda a doua, însă, se deplasa cu viteză un Passat argintiu metalizat, înmatriculat în Bihor (BH-11-LHD), al cărui şofer nu a schiţat nici cea mai mică intenţie de a opri înaintea zebrei. "A surprins din plin două femei, pensionare. Pe una a aruncat-o la 15 metri, pe cealaltă la 20. Când au venit cei de la SMURD, abia mai respirau. Priveliştea era groaznică. Uneia i se mişcau mâinile şi pieptul ca la găinile care au capul tăiat", a povestit unul dintre martorii oculari.

Cele două femei rănite, ambele din Oradea, au fost duse de urgenţă la Spitalul Judeţean, una dintre ele, în vârstă de 64 de ani, fiind în comă, iar cealaltă, de 61 de ani, conştientă, dar tot în stare gravă. "Cele două victime au suferit politraumatisme şi fracturi multiple, inclusiv la nivelul capului, mâinilor şi pieptului. Ele se află acum în investigaţii", a declarat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor.

Agenţii Poliţiei Rutiere au măsurat alcoolemia şoferului vinovat de producerea accidentului, stabilind că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Bărbatul, un orădean de circa 35 de ani, era singur în maşină, iar pe parcursul cercetărilor stătea în preajma locului accidentului însoţit de o femeie care părea a fi soţia sau prietena sa. Interpelat de jurnalişti, bărbatul a încercat să scape de întrebări susţinând că nu el a fost la volanul maşinii. Era calm, iar pe faţa sa nu tresărea nici un muşchi...