Accident grav pe DN 76, în localitatea bihoreană Duşeşti, unde un autocar a acroşat semiremorca unui TIR, iar în urma impactului a ricoşat într-un alt autoturism, oprindu-se în final într-un imobil.  

Din primele informaţii, în accident au fost rănite 9 persoane.

La faţa locului se află 5 autospeciale ale SMURD BIhor şi Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor care acordă ajutor medical răniţilor.

"Accidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 la ora 17.21 şi s-a produs la intrarea în localitatea Duşeşti, dinspre Sâmbăta. Din primele date, în evenimentul rutier sunt implicate trei vehicule. Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, traficul este blocat şi dirijat de poliţiştii rutieri.

UPDATE, ora 18.40: Mașină făcută zob

Imaginile de la locul faptei sunt răvășitoare.

Înainte de-a intra în casă, autocarul a lovit o mașină parcată.

Impactul a fost atât de violent încât din autoturism a mai rămas doar motorul.

Imagini de la fața locului au fost transmise în direct pe pagina sa de Facebook de jurnalistul Horia Dumitraș (video jos).

Mai mulți localnici i s-au plâns acestuia de lipsa indicatoarelor. Unii spun că TIR-ul circula cu viteză.

Din declarațiile martorilor, două persoane au fost proiectate prin parbrizul autocarului.

UPDATE: 21 de persoane implicate, 12 au nevoie de îngrijiri

Maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, a transmis că în evenimentul rutier au fost implicate un autocar în care se aflau 20 de persoane şi un TIR în care se afla doar şoferul.

"Echipajele au evaluat cele 21 de persoane implicate în accident, 12 dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale. Din cele 12 victime, 10 se află în cod verde, cu leziuni uşoare, alte două sunt cu leziuni mai grave", a precizat Camelia Roșca.

La fața locului, mobilizarea de forțe este impresionantă.

Pentru salvarea victimelor s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari din cadrul a trei subunităţi - Beiuş, Ştei şi Oradea - cu două ambulanţe SMURD, autospeciala de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare, precum şi echipajul de terapie intensivă şi 4 echipaje ale SAJ Bihor.

Video: ISU Crișana

 

UPDATE, ora 19:20: 12 persoane duse la spital

Potrivit maiorului Camelia Roșca, 3 victime în cod verde medical au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spital Beiuș, în vreme ce alte 3 victime în cod galben medical și 6 în cod verde au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalului Clinic Județean Oradea.

Vom reveni cu amănunte atunci când vor fi disponibile.