Accident grav, marţi în jurul prânzului, pe DN 79, la ieşirea din Nojorid. Un autobuz, o autoutilitară şi trei autoturisme s-au ciocnit, după cum arată informaţiile publicate de centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Accidentul s-a produs la ieşirea din localitatea Nojorid către Leş, judeţul Bihor, iar traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ, în jurul orei 13.

"În accidentul rutier au fost implicate 5 vehicule, un autobuz, o autoutilitară şi trei autoturisme. Trei persoane au fost transportate la spital. Circulaţia va fi reluată în scurt timp", a declarat BIHOREANULUI Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Deocamdată nu sunt clare circumstanţele în care s-a produs evenimentul, aceste aspecte urmând să fie stabilite de poliţiştii rutieri, care fac cercetări la faţa locului.

Şeful UPU SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că cele trei persoane ajunse la spital în urma accidentului au leziuni uşoare, în mare parte contuzii.

UPDATE. Ce spune Poliţia

Poliţiştii rutieri au finalizat, marţi după-amiaza, cercetările la locul accidentului, iar din datele strânse rezultă că vina pentru producerea accidentului aparţine unui orădean în vârstă de 74 de ani care, aflat la volanul unui autoturism Toyota Avensis nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de maşina care circula în faţa sa, un BMW condus de o tânără în vârstă de 20 de ani din Nojorid, pe care l-a acroşat în partea lateral stângă. 

În urma impactului, Toyota a fost aruncată pe contrasens, unde a intrat frontal într-un autobuz condus din sensul opus de un orădean în vârstă de 54 de ani şi apoi a ajuns într-o parcare, unde a mai lovit o autoutilitară şi un autoturism. 

La rându-i, autobuzul lovit s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. 

"În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism și o femeie de 52 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, pasageră în autobuz, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital" se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Drumuri Naționale și Europene sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.