Accident grav, marţi după-amiaza, pe DN1, la Piatra Craiului, unde un Volkswagen Sharan s-a ciocnit de un TIR, traficul rutier în zonă fiind îngreunat de faptul că se desfăşoară pe un singur sens. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, accidentul rutier a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 la ora 17.52.

"Din datele preliminare, în evenimentul rutier sunt implicate un autoturism şi un autotren. Poliţiştii efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs. Până la finalizarea cercetărilor, traficul se desfăşoară pe un sens, alternativ", a declarat comisarul şef Fărcuţa, rugându-i totodată pe şoferi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în zonă. 

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului din autoturism, care este resuscitat de medici, la faţa locului fiind trimis un echipaj de prim ajutor, precum şi o autospecială cu modul de descarcerare din cadrul Stației de Pompieri Aleșd.

UPDATE. Şoferul autoturismului a murit

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd au stabilit că vina pentru producerea accidentului este a şoferului din autoturism, un bărbat în vârstă de 49 ani din comuna Petelea, judeţul Mureş. 

"În timp ce conducea un autoturism radiat din circulaţie, pe direcţia Oradea-Cluj, acesta a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar dinspre Cluj spre Oradea, de un bihorean în vârstă de 43 ani din comuna Olcea", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Din nefericire, în urma accidentului rutier, şoferul autoturismul a suferit leziuni care i-au provocat decesul.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.