O persoană a fost grav rănită într-un accident rutier produs vineri, la prânz, pe Şoseaua Borşului din Oradea. Din primele informaţii, victima este un pieton care a fost izbit de o maşină în timp ce traversa strada. 

"Apelul 112 a intrat la ora 13.26. Accidentul s-a produs pe Şoseaua Borşului, unde un pieton a fost lovit de un autoturism. În acest moment i se acordă ajutor de către echipajele medicale aflate la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, pentru BIHOREANUL.

Potrivit surselor ziarului, pietonul este în stare gravă, medicii SMURD făcând manevre de resuscitare la faţa locului.

Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentului. Traficul rutier nu este blocat.

UPDATE. Pietonul a murit nevinovat

Poliţiştii Biroului rutier Oradea au finalizat cercetările la faţa locului, iar din datele strânse vina aparţine şoferului maşinii implicate care a izbit un pieton în timp ce traversa strada, regulamentar, pe trecere şi pe culoarea verde a semaforului. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 ani care, la volanul unui Ford Focus, se îndrepta dinspre Bulevardul Dacia spre Borş şi care, potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, "nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi a accidentat un bărbat în vârstă de 69 ani din comuna Şoimi, care s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a autoturismului".

În urma accidentului rutier, din nefericire, pietonul a suferit leziuni care i-au provocat decesul. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Oradea, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.