Un bărbat este în comă la Spitalul Județean din Oradea, de mai bine de două săptămâni, după ce a fost lovit năpraznic în cap de roata unui utilaj în curtea unei exploatări miniere din satul Budoi, comuna Popești. Omul, care a rămas și fără un ochi, se zbate între viață și moarte pe un pat al secției de Terapie Intensivă, unde zace intubat și fără ca medicii să fie optimiști că-l vor putea salva.

Potrivit șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, firma din Budoi, care extrage cărbune într-o carieră de suprafață, a raportat un accident de muncă în data de 23 noiembrie, evenimentul soldându-se cu doi răniți, dintre care unul grav. „Nu putem furniza detalii din acest caz, întrucât este în desfășurare o anchetă atât a ITM, cât și a Poliției”, a afirmat Rotar.

O sursă a BIHOREANULUI a relatat, însă, că evenimentul a fost declanșat de o imprudență a unuia sau mai multor angajați ai firmei.

„În ziua respectivă, 23 noiembrie, un muncitor a primit sarcina să umfle roata unei Wole (n.r. – împingător frontal cu care se încarcă în camioane cărbunele), iar în timp ce făcea acest lucru, anvelopa a explodat. Din roată a sărit un inel de siguranță, care l-a rănit ușor pe muncitor, dar l-a lovit puternic pe un alt bărbat, care nu este angajat al firmei și care se afla în curte, la o distanță de câțiva metri de locul incidentului. Inelul a fost găsit la 20 de metri de locul respectiv, plin de sânge”, afirmă sursa.

BIHOREANUL a aflat că, în timp ce muncitorul firmei, care a suferit traumatisme la membre, a necesitat îngrijiri medicale de aproape o săptămână, fiind externat din Spitalul Județean pe 29 noiembrie, vizitatorul lovit de inelul roții este în comă și acum, la 15 zile după ce a fost operat în cadrul Secției de Neurochirurgie.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 42 de ani care are o plagă cranio-cerebrală directă, fiindu-i afectată atât cavitatea craniană, cât și ochiul stâng. Pacientul a fost operat, iar de 15 zile este internat pe Secția ATI I. Este intubat, iar prognosticul echipei medicale este rezervat”, a informat, la solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Lisa Crăiuț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!