Întâmplare de pomină, duminică seară, în Aleşd. Primarul oraşului, Ioan Todoca, a fost victima unui accident rutier. Edilul a fost lovit de o maşină în timp ce traversa pe o trecere de pietoni din oraş.

"Nu avem cu cine vorbi"

"Accidentul rutier a fost anunţat la ora 18.40. Un pieton a fost acroşat în timp ce traversa strada. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier", a declarat, contactat de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 

Un echipaj al SMURD s-a deplasat la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor edilului. "Victima a fost rănită uşor şi a refuzat transportarea la spital, la Oradea", a declarat şeful SMURD şi UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea.

BIHOREANUL l-a contactat telefonic și pe edilul șef, însă la telefonul său a răspuns o doamnă, care a declarat scurt că în acest moment "nu avem cu cine vorbi".

Edilul a fost transportat la Spitalul orăşenesc din Aleşd, pentru îngrijiri medicale. 

Şi un poliţist a fost lovit pe zebră

Pe de altă parte, tot duminică seară, tot în Aleşd, la 3 minute diferență, într-o altă parte a oraşului, tot pe „zebră”, s-a petrecut un alt accident similar. În acest caz, o victimă a fost preluată de medicii urgentişti şi transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor din Spitalul Județean, cu traumatism cranian. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, victima, în acest caz, este un agent de poliţie de la Biroul de Ordine Publică a Poliţiei Aleşd. Acesta a fost lovit de un autoturism în timp ce traversa pe o trecere de pietoni, în drum spre serviciu. 

UPDATE: Starea primarului, stabilă

Primarul oraşului Aleşd, Ioan Todoca, a primit îngrijiri medicale la Spitalul orăşenesc Aleşd, iar starea lui este stabilă. A fost transportat, totuşi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, pentru investigaţii suplimentare. Informaţia a fost confirmată, duminică seara, de şeful UPU-SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea.

"Pacientul se află în drum spre Oradea cu un echipaj al Serviciului judeţean de Ambulanţă Bihor", a declarat Borcea. Legat de starea poliţistului, medicul susţine că este stabilă. "Investigaţiile medicale nu s-au terminat", a mai spus şeful UPU-SMURD Bihor.

UPDATE 2: Plăgi la nivelul capului

Investigaţiile medicale în cazul celor două victime s-au terminat, duminică seara, în jurul orei 21.45. Poliţistul a scăpat doar cu o plagă la nivelul capului, care a fost suturată de medicii Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean, după care va putea merge acasă.

La rândul său, edilul oraşului Aleşd are o plagă la nivelul frunţii şi un traumatism la degetul mare de la picior. 

(foto: alesdonline.ro)