Doi tineri în vârstă de 17, respectiv 18 ani au ajuns la spital, miercuri seara, după ce maşina în care se aflau a fost izbită de un autoturism condus de o şoferiţă din Beiuş, care a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice.

Accidentul s-a petrecut în zona benzinăriei Petrom de pe strada Nufărului şi a fost anunţat la numărul unic 112 la ora 21.35. “O tânără de 20 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce conducea un autoturism înspre strada Constantin Noica, a efectuat un viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat un autoturism, condus din sens opus de un tânăr de 18 ani, din comuna Olcea”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Tânăra din Beiuş, care conducea un Mazda, a fost băută, aparatul etilotest indicând o concentrație alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, aceasta a fost condusă la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului, o tânără de 18 ani, din Oradea și un tânăr de 17 ani, din comuna Sânmartin, pasageri în autoturismul lovit, un Audi, au ajuns la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, însă au scăpat cu leziuni ușoare.

Şoferiţa s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Oradea sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.