Un bărbat în vârstă de 34 ani din Uileacu de Beiuş s-a ales cu dosar penal, marţi seară, după ce, beat fiind la volanul unui Passat, a provocat un accident rutier pe strada Cele Trei Crișuri din Oradea, lângă şantierul pasajelor.

Potrivit unei informări transmise miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a pierdut controlul maşinii într-o curbă la dreapta, a ajuns pe sensul opus de circulație unde a acroșat un Hyundai şi un Opel, care circulau regulamentar, din sens opus.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime, însă, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul Passat-ului băuse bine.

Aparatul indica o concentrație alcoolică de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Conducătorului auto i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal", se menţionează în informare. 

Nu este singurul dosar penal întocmit în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. 

Controale în lanț

Comunicatul dezvăluie că, în perioada 11-15 august, poliţiştii au supravegheat atent şoselele, dar şi zonele aglomerate.

Concret, au fost desfăşurate 33 de acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat și 34 de filtre în trafic, în acțiuni fiind implicați 700 de polițiști bihoreni, 163 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră, reprezentanți ai ITM Bihor și ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 2.212 persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.549 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Polițiștii au aplicat, în total, 731 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 322.333 de lei, majoritatea - 633 la număr - fiind pentru abateri rutiere. Dintre acestea, 425 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 7 pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost constatate 29 de infracțiuni, dintre care 11 la regimul circulației rutiere, șase la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, două de natură judiciară și 10 infracțiuni de altă natură.

Poliţiştii au reţinut 85 de permise de conducere, dintre care 45 pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru conducere sub influența alcoolului, nouă pentru depășiri neregulamentare, iar 24 pentru alte abateri rutiere. Au fost reţinute și 18 certificate de înmatriculare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!