Rusaliile catolice s-au încheiat cu probleme pentru doi soţi veniţi din Ungaria în pelerinaj pe Muntele Şumuleul Mic din judeţul Harghita. Luni după amiază, în timp ce se întorceau acasă, bărbatul în vârstă de 56 ani a aţipit la volan la intrarea în comuna Oşorhei, iar maşina în care se aflau s-a izbit de un TIR, pe contrasens.

„În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi pasagera sa, o femeie de 51 de ani, din Ungaria, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost internaţi în spital”, precizează un comunicat făcut public, marţi, de biroul de presă al Poliţiei.

Impactul a fost devastator pentru maşina mică, din care au rămas doar fiarele contorsionate, dar şi pentru cei doi soţi care au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Şoferul are multiple fracturi şi leziuni la torace, abdomen, membre. Soţia lui are fractură de bazin dar şi ale membrelor, însă viaţa ei nu este pusă în pericol", a declarat marţi pentru BIHOREANUL şeful SMURD Bihor, Hadrian Borcea. 

Potrivit medicului, în noaptea de luni spre marţi cei doi soţi au fost transferaţi la un spital din Debreţin. 

Poliţiştii rutieri continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului.