Un turist care se plimba cu motocicleta prin staţiunea Vârtop-Arieşeni a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei şi a ieşit în decor, căzând de la o înălţime de 30 de metri. Bărbatul, un arădean în vârstă de 54 ani, a fost salvat de echipajele Salvamont-Salvaspeo Bihor şi transportat cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean din Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Alba, comisar Luminiţa Prodan, accidentul s-a produs duminică seara, pe un drum judeţean din staţiunea Arieşeni, iar victima este un bărbat în vîrstă de 54 ani din localitatea arădeană Şimand. 

"Accidentul rutier s-a produs pe drumul judeţean 750E, pe raza comunei Arieşeni, iar din primele cercetări victima nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul direcţiei. A ieşit în decor şi a căzut de la o înălţime de 30 metri", a declarat, pentru BIHOREANUL, ofiţerul, explicând că la locul accidentului au intervenit salvatorii montani, care au scos victima şi au solicitat intervenţia elicopterului SMURD. 

Bărbatul a fost preluat de echipajul medical şi a fost transportat la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean din Oradea pentru investigaţii medicale. "Pacientul a scăpat cu leziuni uşoare. A şi plecat acasă", a precizat şeful UPU SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Potrivit şefului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, aceasta n-a fost singura intervenţie de duminică seară. Cu circa 40 de minute înainte de transportarea arădeanului, elicopterul SMURD a fost chemat în zonă de salvamontişti, după ce un alt turist le-a cerut ajutorul. O femeie, tot din judeţul Arad, s-a accidentat în timp ce rula cu un ATV şi, spre norocul ei, nu a suferit leziuni foarte grave.