Un muncitor în vârstă de 38 ani de la mina de cupru a companiei britanice Vast Resources de la Băiţa Plai a ajuns la spital marţi în urma unui accident de muncă. Din primele informaţii, accidentul s-a produs la suprafaţă, victima fiind lovită de unul dintre vagonetele în mişcare pe care le manevra.

Din fericire, accidentul a fost unul uşor, după cum spune şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. "Pacientul a suferit o contuzie. A fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor şi transportat la Spitalul Municipal Beiuş", a declarat medicul pentru BIHOREANUL.

Potrivit şefului SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, rănitul a suferit o contuzie a coloanei lombare şi este investigat la Compartimentul de Primiri Urgenţe Beiuş. "Sperăm să nu fie şi alte probleme", a mai spus el.

Accidentul este investigat în prezent de către poliţişti, dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

Compania Vast Resources a intrat în România în 2014, prin achiziţia unei participaţii de 80% la mina polimetalică de la Băiţa Plai participaţie care, ulterior, a fost mărită la 100%.

Firma mai deţine interese la mina polimetalică Mănăila, din judeţul Suceava, şi a început demersurile pentru deschiderea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba. De asemenea, deţine concesiuni la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, unde a fost identificată prezenţa unor depozite de cupru şi aur.

Vast Resources are şi o participaţie de 29% din perimetrul Geamăna-Colţii Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieş şi de Roşia Montană.

Producţia la Băiţa Plai a fost reluată în vara acestui an, după ce Vast Resources a primit avizul final de la ANRM pentru redeschiderea minei polimetalice.

Compania a semnat un acord cu Mercuria Energy Group Ltd, o companie multinaţională profilată pe comerţ în domeniul energiei, pentru vânzarea concentratului de cupru extras la Băiţa.

Vezi mai jos imagini de la locul evenimentului, surprinse de jurnalistul Horia Dumitraş!

Directorul Vast Resources de la mină, Viorel Stancu, s-a arătat enervat de prezenţa ziaristului şi i-a smuls de-a dreptul telefonul din mână, reproşându-i că l-a filmat.