Un bihorean de 32 de ani din Delani a fost reţinut după ce, marţi seara, în timp ce se întorcea spre casă cu maşina pe pe drumul județean 764, a lovit mortal un bărbat de 72 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, accidentul a fost anunţat prin 112, spre miezul nopţii. „Poliția Municipiului Beiuș a fost sesizată de un localnic că pe drumul județean 764, între localitățile Beiuș și Delani, se află un bărbat căzut pe carosabil care a fost identificat ca fiind un localnic de 72 de ani, din localitatea Delani”, a declarat Alina Dinu.

Poliţiştii au solicitat prin 112 intervenția unui echipaj medical, însă, cu toate manevrele de resuscitare efectuate, persoana în cauză a decedat. Autorul, un tânăr de 32 ani din Delani, a fost găsit o zi mai târziu şi reţinut pentru 24 de ore, sub acuza de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului rutier fără încuviinţarea Poliţiei.

Joi, şoferul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș și la Judecătoria Beiuș, instanța dispunând arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care mai poate fi contestată, însă la Tribunalul Bihor.

Cercetările în caz au fost efectuate de o echipă complexă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Beiuș, Serviciului Rutier și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală Bihor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.