O femeie în vârstă de 44 ani din Marghita a fost arestată, sâmbătă, şi este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului rutier fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Cazul a pornit de la un apel primit joia trecută, în jurul orei 23, pe numărul de urgenţă 112, din partea unei femei care şi-a găsit soţul, un bărbat de 54 de ani, mort pe marginea şoselei, pe drumul judeţean 191/F, la intrarea în Marghita.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, din cercetările declanşate în aceeaşi noapte, poliţiştii rutieri au stabilit că, în momentul în care a fost izbit de maşină, bărbatul se deplasa pe lângă o bicicletă, pe partea dreaptă a şoselei, dinspre Otomani înspre Marghita.

"Victima a fost acroşată cu partea dreapta faţă de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei după producerea accidentului", se arată în informare.

Maşina implicată în accidentul rutier, dar şi autorul, au fost găsite în decurs de câteva ore. Este vorba despre Maria Albu, o femeie de 44 de ani din Marghita, care a fost audiată, vineri, la sediul Parchetului local, iar o zi mai târziu a fost reţinută şi prezentată la Judecătoria Marghita cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului rutier fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Propunerea a fost admisă de instanţă, care a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată, însă, la Tribunalul Bihor în termen de 48 ore de la pronunţare.