Un bărbat de 52 de ani, angajat al unei firme de construcţii, şi-a pierdut viaţa marţi în comuna bihoreană Batăr după ce un mal de pământ s-a surpat peste şanţul în care lucra.

Şanţul avea o adâncime de circa doi metri, iar victima a fost strivită de pământul în cădere. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj SMURD pentru salvarea muncitorului, dar toate eforturile s-au dovedit zadarnice. "Decesul muncitorului a fost declarat în jurul orei 12", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul ITM Bihor, Marius Rotar.

Reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea cu exactitate a cazelor accidentului de muncă.

Sursele ziarului arată că bărbatul ar fi lucrat la introducerea de reţele de utilităţi în zonă. 

UPDATE: Intervenţie cu elicopterul SMURD

ISU Crişana a transmis un comunicat în care arată că incidentul a avut loc la ora 10.10 în satul Tăut (comuna Batăr), la faţa locului fiind mobilizate un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și modul descarcerare, un echipaj de pompieri militari paramedici, din cadrul Gărzii 2 de Intervenție Tinca, și elicopterul SMURD.

"Până la sosirea echipajelor de intervenţie, persoanele aflate la locul producerii evenimentului au acționat pentru scoaterea victimei de sub pământul surpat. În momentul sosirii echipajului de prim-ajutor calificat, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, se afla în stop cardio-respirator, paramedicii procedând imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare", se arată în informarea transmisă de căpitanul Andrei Rotaru. 

Echipajele medicale mobilizate la fața locului au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ o ora și 30 de minute, însă din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul de pe elicopter, prezent la fața locului, declarând decesul acestuia, se arată în informarea ISU.