O femeie în vârstă de 49 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier petrecut pe drumul naţional DN 79. Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Bihor, accidentul mortal s-a produs în jurul orei 14, pe raza localităţii Inand, în intersecţia cu drumul judeţean care duce spre Bicaciu.

"Din cercetările făcute la faţa locului reiese că şoferul unui autocar înmatriculat în judeţul Sibiu care se deplasa dinspre Oradea spre Arad a acroşat un autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie şi care vira spre stânga. În urma impactului, a rezultat decesul conducătoarei autoturismului, o orădeancă în vârstă de 49 de ani", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Femeia a murit pe loc, astfel încât intervenţia echipajelor de descarcerare ale ISU-SMURD a fost inutilă.

Se pare că responsabilitatea accidentului o poartă şoferul autocarului, în vârstă de 41 de ani, deoarece - potrivit ofiţerului - "s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule pe un sector de drum unde această manevră este interzisă prin indicator şi marcaj rutier".

"La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de prim ajutor calificat ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipajul de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi descarcerare. Echipajul de descarcerare a acţionat pentru scoaterea victimei dintre fiarele contorsionate. Pompierii au întreprins şi măsuri de asigurare a zonei pentru că au existat scurgeri de combustibil pe carosabil", a declarat şi purtătorul de cuvânt al ISU, locotenentul Camelia Roşca.

În autocar s-au aflat 35 de pasageri, dintre care doi au suferit leziuni minore şi au refuzat să fie transportate la spital, pentru acordarea unor îngrijiri medicale.