Un bihorean în vârstă de 50 ani din oraşul Săcueni a murit, marţi, în urma unui accident rutier produs în apropierea localităţii. Bărbatul circula băut pe bicicletă pe un drum secundar şi nu s-a asigurat în momentul în care a virat pe DN19B, fiind izbit de un autoturism al cărui şofer nu a mai putut să-l evite.

Accidentul rutier s-a produs, marţi, la ora 11.43, într-o intersecţie din afara aoraşului Săcueni. Şoferul autoturismului, un marghitan în vârstă de 63 ani, conducea pe direcţia Marghita Săcueni când s-a trezit în faţă cu biciclistul. "Acesta nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier "Oprire", intrând de pe drumul de acces pe DN19/B", se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Poliţia Bihor.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că biciclistul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical de urgenţă şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea, unde a murit în cursul nopţii de 10 spre 11 decembrie. 

Cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier sunt efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Marghita sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.