Şoseaua de centură a Oradiei a fost, joi seară, scena unui nou eveniment tragic. În jurul orei 18, un bărbat de 72 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost izbit din plin de un Volkswagen Vento, pe trecerea de pietoni dintre străzile Coriolan Hora şi Henrik Ibsen.

Potrivit unor martori oculari, bătrânul - despre care ulterior s-a aflat că este din Oradea - ar fi încercat să traverseze şoseaua dinspre calea ferată spre oraş prin locul anume marcat, însă aflându-se pe un moped, în timp ce alte persoane afirmau că, de fapt, bărbatul mergea pe lângă scuter.

Deşi un echipaj al SMURD, alertat telefonic la numărul de urgenţă 112, a ajuns rapid la locul accidentului şi a încercat să-l resusciteze mai bine de o jumătate de oră, paramedicii nu au mai putut face nimic pentru victimă.

Corpul bărbatului, scăldat într-o imensă baltă de sânge, a stat dealtfel alte 30 de minute întins pe şosea, până ce poliţiştii au terminat de făcut măsurătorile şi fotografiile care îi vor ajuta în anchetă, după care o echipă a unei societăţi de servicii funerare l-a transportat la Morgă.

La faţa locului era şi şoferul Volkswagenului Vento, un bărbat de 45 de ani, care ar fi recunoscut poliţiştilor că se deplasa pe prima bandă a şoselei cu 70 de kilometri pe oră, deşi în zonă există o limitare de viteză de 30 km/oră. De asemenea, şi şoferul ar fi declarat că bătrânul se deplasa pe zebră, dar pe moped. Cert este că urmele de frânare ale maşinii pe care o condusese erau lungi de peste 20 de metri.

După terminarea cercetărilor la faţa locului, inspectorul Dorel Petruţ, de la Poliţia Rutieră Oradea, a confirmat că accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, "în timp ce victima, un bărbat de 72 de ani, traversa deplasându-se pe moped, fără a avea o cască de protecţie".

Mulţimea adunată în zonă a asistat şi la o scenă uluitoare în momentul când la faţa locului a ajuns fiul victimei, însoţit de soţie, reacţia acestora nemaiavând nevoie de comentarii. "În p... lui Dumniezo, i-o trăbuit lui motoretă, s-o f... Dumniezo, şi pe ea, şi pă toţi!", a început să înjure fiul bătrânului mort, care a ţinut-o tot aşa preţ de un sfert de oră, în timp ce poliţiştii îi cereau să se calmeze.

Concomitent, curioşii care asistau la măsurătorile făcute de poliţişti îi apostrofau pe oamenii legii, amintindu-le că zona este extrem de periculoasă, mai ales pentru copii şi bătrâni, deoarece în lipsa unui semafor şoferii nu opresc şi adesea nici măcar nu încetinesc pentru a le da răgaz pietonilor să traverseze şoseaua.

"Am tot făcut reclamaţii, ne-au zis cei de la Drumuri că o să pună semafor, dar noi spunem, noi auzim. Nici Poliţia nu vine pe aici cu radarele, ci stă numai la ciubucuri, dar aici, mai ales noaptea, gonesc ca nebunii şi şoferii, şi motociciliştii, de nici nu poţi dormi", s-a plâns o femeie.

Şoferul Volkswagenului Vento a fost dus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice, urmând apoi să fie audiat la sediul Poliţiei.