Eveniment rutier mai puţin obişnuit, marţi, la intersecţia Bulevardului Magheru cu Parcul Traian. O ambulanţă care se îndrepta spre Spitalul Judeţean cu un pacient adus de la Beiuş, având semnalele acustice şi luminoase pornite, s-a izbit de o maşină a Poliţiei.

Poliţiştii au ieşit cu maşina de serviciu pe culoarea verde a semaforului, dinspre Parcul Traian, intenţionând să traverseze intersecţia spre Aleea Ştrandului, fără să acorde prioritate ambulanţei, care le-a lovit autoturismul în partea dreaptă.

La locul evenimentului rutier a fost trimis imediat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a SMURD Bihor care a preluat pacientul şi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. „Pacientul a fost internat cu o suspiciune de afecţiune cardiacă, dar care nu s-a confirmat”, a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Potrivit medicului, la spital a ajuns şi o asistentă din ambulanţa lovită, care a suferit câteva contuzii, în urma impactului. „După ce a primit îngrijiri medicale la UPU, şi asistenta a plecat acasă”, a mai spus Borcea.

Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au apreciat, în urma cercetărilor la fața locului, că vinovat pentru producerea evenimentului este şoferul de pe ambulanţă care, deşi avea semnalele luminoase şi acustice pornite, ar fi avut obligaţia să se asigure în momentul în care a intrat în intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului.

Potrivit Codului Rutier, chiar dacă sunt în misiune, şoferii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară (Ambulanţă, Poliţie, Pompieri) sunt obligaţi să reducă viteza şi să circule cu atenţie la intrarea în intersecţii pe lumina roşie a semaforului ori acolo unde indicatoarele i-ar obliga să acorde prioritate de trecere, pentru a evita producerea unor accidente de circulaţie.

În consecinţă, şoferul Ambulanţei a fost sancţionat cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

„Evenimentul a rămas înregistrat ca o simplă tamponare”, a declarat BIHOREANULUI agentul principal Ioana Lascău de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Accidentul s-a soldat, însă, cu avarierea celor două maşini implicate, mai mult a autoutilitarei de la Serviciul de Ambulanţă, care va fi indisponibilă pentru cel puţin o săptămână. „Va dura până vor fi înlocuite piesele distruse, spoilerul şi radiatorul”, a declarat managerul executiv al instituţiei, Gheorghe Pintea.

Sursa foto: Info Trafic Bihor