Un autotren încărcat cu peste 6.000 de pui vii s-a răsturnat vineri pe Calea Aradului, în sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Sântandreiului.

Păsările au ajuns pe carosabil, iar poliţiştii rutieri se află la faţa locului, pentru a dirija circulaţia. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, evenimentul rutier a fost anunţat, prin numărul de urgenţă 112, la ora 15.02.

„Sensul de circulaţie spre Aeroportul Oradea este blocat. Au fost anunţate autorităţile responsabile în domeniu, inclusiv Direcţia Sanitar Veterinară Bihor şi administratorul drumului, poliţiştii rutieri dirijează circulaţia”, a declarat comisar-şef Fărcuţa. De altfel, reprezentanții DSVSA Bihor sunt la fața locului. 

TIR-ul încărcat cu 6.050 de pui albi venea de la Ciumeghiu și trebuia să ajungă în Ungaria, unde păsările ar fi trebuit să fie sacrificate, a declarat pentru BIHOREANUL Remus Moțoc, directorul DSVSA Bihor, prezent și el la locul accidentului.

În accidentul rutier nu a fost rănită nicio persoană. Deocamdată nu se știe câte păsări au murit, la ora publicării acestei știri fiind în derulare operațiunea de triere a puilor morți de cei vii. Estimările arată că au supraviețuit impactului circa o mie de pui.

 

Toți puii provin de la o fermă din grupul Nutrientul. Angajații acestui grup vor prelua păsările vii și le vor duce înapoi la ferma din Ciumeghiu. Puii morți vor fi preluați și incinerați tot de către angajații fermei.

Deocamdată, nu se știe din ce motive s-a răsturnat TIR-ul.

La locul accidentului, șoferul autotrenului, un cetățean maghiar, a declarat pentru BIHOREANUL că nu își explică ce s-a întâmplat. „Am intrat încet în sensul giratoriu, cu vreo 20 km/h, am simțit că se balansează transportul și ne-am răsturnat”, a declarat bărbatul. 

Acesta nu a fost rănit în momentul impactului, de aceea a refuzat transportul la spital pentru investigații medicale.

UPDATE: Autotrenul, pus pe roți

Abia în jurul orei 17.30, TIR-ul a fost ridicat de pe carosabil, cu ajutorul unor utilaje de tractare.

În timpul operațiunii, lăzile cu pui au căzut, din nou, pe șosea. 

Angajații grupului de ferme Nutrientul au început să trieze păsările moarte de cele care sunt încă în viață.

UPDATE: O bandă de circulație degajată

În jurul orei 19, Poliția Bihor a anunțat că traficul rutier spre Aeroportul Oradea s-a reluat pe o bandă de circulație.

În zona Calea Aradului, pe toate arterele, este în continuare aglomerație. 

UPDATE: Circulația a revenit la normal

După mai bine de cinci ore de la producerea accidentului pe centura Oradea, Poliția Bihor a anunțat, în jurul orei 20.20, că circulația în zonă a revenit la normal, pe ambele sensuri de mers, precum și în sensul giratoriu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!