Un bihorean în vârstă de 28 ani din Tărian s-a ales cu dosar penal, după ce, duminică seară, s-a urcat fără permis de conducere la volanul unui BMW  şi a tamponat o altă maşină pe Calea Clujului.

Incidentul a fost anunţat la 112 la ora 18.15, iar şoferul, care şi-a abandonat propria maşină la locul evenimentului rutier, a fost găsit în scurt timp de poliţişti. 

Un incident asemănător s-a produs sâmbătă seară pe strada 1 Decembrie din Aleşd, la ora 23.45.

Aflat la volanul unui Opel, un bărbat a pierdut controlul direcţiei şi s-a lovit de parapeţii metalici de protecţie montaţi pe marginea drumului după care a plecat cu maşina, găsită ulterior de poliţişti abandonată pe o stradă din apropiere. "În urma investigaţiilor efectuate, poliştişti l-au identificat pe şofer pe raza comunei bihorene Lugaşu de Jos, fiind vorba de un localnic de 37 ani", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta era băut, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal.

Incidentele rutiere din Oradea şi Aleşd nici măcar nu sunt singulare. În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au întocmit 8 dosare penale şi au sancţionat 381 de şoferi  pentru încălcarea Codului Rutier, valoarea amenzilor ridicându-se la 113.846 lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere, 9 certificate de înmatriculare şi au constatat 15 tamponări.