O femeie şi copilul ei de 1 an şi 4 luni au ajuns la spital, sâmbătă, în urma unui accident rutier produs pe DN 1, în localitatea Auşeu. Victimele erau pasageri într-un autoturism care a izbit din spate un tractor neînmatriculat condus de un bihorean fără permis.

Potrivit unui comunicat transmis luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier s-a produs sâmbătă seară, la ora 18:55 când un bărbat de 34 de ani, din localitatea Gheghie, aflat la volanul unei maşini care rula pe DN 1, a izbit din spate un tractor, care avea atașată o freză agricolă, condus de un bărbat de 51 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri s-a stabilit că şoferul autoturismului nu a păstrat o distanța suficientă în timpul deplasării, spun poliţiştii.

Cert e că, în urma accidentului rutier, pasagerii din autoturism, o femeie de 31 de ani și un minor de un an și patru luni, ambii din localitatea Gheghie, au suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul de 51 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul condus de acesta era neînmatriculat.

Cazul se află în ancheta poliţiştilor Compartimentului Rutier Aleșd, care au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui tractor neînmatriculat sau neînregistrat. 

Cercetările se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.