O orădeancă şi fiica ei de 11 ani au fost rănite, joi dimineaţa, în jurul orei 7, într-un accident rutier petrecut pe strada Nufărului, în apropierea intersecţiei cu Constantin Noica.

Cele două se angajaseră în traversarea străzii în fugă, pe lângă trecerea de pietoni, şi fără să se asigure, fiind lovite de un autoturism condus de un tânăr de 30 ani.

Evenimentul a fost înregistrat de sistemul video de supraveghere şi monitorizare al municipiului Oradea, iar imaginile arată că vina pentru accident nu aparţine doar orădencei care a trecut strada în fugă, de mână cu fiica sa, ci şi şoferului maşinii care le-a acroşat.

În filmarea reprodusă de BIHOREANUL se vede cum autoturismul nu încetineşte în apropierea marcajului pietonal, fiind cât pe ce să lovească un alt pieton aflat în traversare, iar apoi cum le izbeşte pe cele două victime care fug la câţiva metri distanţă, în diagonală.

"Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal. La finalizarea cercetărilor, poliţiştii vor înainta cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din fericire, cele două victime au suferit leziuni care nu le pun viaţa în pericol. "Cele două paciente au fost transportate la Unitatea de Primire a Ugenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.  Fetiţa a rămas internată la secţia de chirurgie maxilo-facial, cu fractură de piramidă nazală. Mama ei nu a necesitat internarea deoarece a suferit doar o entorsă fără complicaţii", a declarat BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor, Hadrian Borcea.