Un accident minor s-a terminat tragic, luni, după ce un bărbat care s-a aflat ca pasager într-una din maşinile implicate a murit în maşina Serviciului de Ambulanţă care îl transporta la spital.

Accidentul s-a produs, luni, pe drumul judeţean 764, în localitatea Căbeşti. Un clujean în vârstă de 51 ani, aflat la volanul unui Land Rover, se îndrepta spre Roşia şi nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism Volkswagen condus în faţa sa de un bărbat de 35 ani din Uileacu de Beiuş, pe care l-a lovit din spate.

Evenimentul rutier a fost unul uşor, însă pasagerului din maşina lovită, un bărbat în vârstă de 80 ani din Căbeşti, i s-a făcut rău, motiv pentru care a şi fost condus la dispensarul comunal, de unde apoi, pentru că starea lui s-a înrăutăţit, a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Județean (SAJ) Bihor pentru a fi transportat la Oradea.

Pe drum, însă, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajul SAJ Bihor a solicitat un echipaj al SMURD Bihor. "Suntem chemaţi în toate cazurile în care starea pacienţilor transportaţi devine foarte gravă. Totul e să fim chemaţi în timp util", a declarat pentru BIHOREANUL şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

În acest caz, însă, a fost prea târziu. "Pacientul a fost preluat în stop cardio-respirator şi nu s-a reuşit resuscitarea lui", a mai spus şeful UPU-SMURD Bihor.

Contactaţi de BIHOREANUL luni după-amiază, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs decesul pacientului, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor, Liciniu Venter, nu a răspuns la telefon, iar directorul medical, Ionela Gui, a precizat că va oferi relaţii despre ce s-a întâmplat în cursul zilei de marţi.

Ulterior, în cursul serii de luni, directorul medical al SAJ Bihor a revenit cu amănunte despre intervenția de la Căbești, la care, după cum susține doctorița, s-a deplasat un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Beiuș. "Pacientul se afla la dispensarul medical și a intrat la toaletă. Fusese operat recent la nivelul abdomenului și a acuzat greață și vărsături. Când a ieșit, și-a pierdut cunoștința", a declarat Ionela Gui. 

Echipajul i-a sărit în ajutor, observând totodată că bărbatul fusese lovit la cap, urma fiind una minoră. Problema mai gravă a fost, însă, faptul că bărbatului i-a scăzut brusc tensiunea, motiv pentru care a fost urcat în ambulanță, pentru a fi transportat la Oradea. "Pe drum, starea pacientului s-a agravat, iar echipajul a anunțat dispeceratul SAJ Bihor, care a decis să solicite trimiterea unui echipaj SMURD. Din păcate, pacientul nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de cele două echipaje, în final fiind declarat decesul", a explicat dr. Gui. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, cazul a fost înregistrat deocamdată ca accident rutier, iar cercetările sunt în curs. "Cauza exactă a decesului victimei urmează să fie stabilită în urma necropsiei", a spus comisarul Dinu.