Protagoniştii accidentului înregistrat joi seară, în jurul orei 22, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, lângă blocul ANL, au fost conducătorii a două BMW-uri, dintre care unul, mai precis una, pilota cu viteză excesivă.

Potrivit primelor constatări ale poliţiştilor care au făcut cercetări la faţa locului, şoferiţa de aproximativ 25 de ani a unui BMW de culoare vişinie conducea cu viteză dinspre Gară în direcţia străzii Transilvaniei. În momentul când a ajuns în dreptul blocului ANL, tânăra ar fi încercat să forţeze deplasarea, deşi semaforul se comutase deja de pe culoarea verde, şi s-ar fi speriat de faptul că din sens opus, adică dinspre strada Transilvaniei, a apărut un alt BMW, de culoare cenuşie, care vira stânga, spre podul de pe Teodor Neş. "Din cauza vitezei mari şi, mai mult ca sigur, a lipsei de experienţă, şoferiţa a tras de volan prea mult înspre dreapta, pentru a evita coliziunea cu celălalt BMW. A ciupit bordura scuarului din mijlocul intersecţiei, iar apoi a sărit peste un alt scuar din intersecţie", a explicat unul dintre poliţiştii care făceau măsurători.

Martorii oculari au confirmat că BMW-ul vişiniu, care venea dinspre Gară, avea viteză mare, şi au spus că tânăra aflată la volanul acesteia a fost scoasă din maşină de personalul unei ambulanţe, fiind transportată la UPU în stare de şoc, dar şi cu buza spartă şi cu un dinte din faţă lipsă.

Alături de şoferiţă era prietenul acesteia, care a afirmat, însă, că vinovat pentru producerea accidentului ar fi şoferul BMW-ului gri. "Celălalt a trecut pe galben şi prietena mea, ca să nu intre în noi, a trebuit să vireze brusc dreapta", a spus tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Şoferul BMW-ului cenuşiu, scăpat fără nicio zgârietură, a respins însă orice acuză că ar fi încălcat regulile, astfel că doar poliţiştii vor fi cei care vor stabili cine are de plătit pagubele provocate. Nu doar BMW-ului vişiniu, al cărui şasiu pur şi simplu s-a rupt din cauza impactului, dar şi scuarului din intersecţie, ale cărui borduri vor trebui înlocuite.