Circulaţia rutieră în Ioşia Nord s-a desfăşurat cu greutate, vineri dimineaţă, în zona delimitată de magazinele Penny, Lidl şi Hotel Nevis, unde o şoferiţă a provocat un accident în intersecţia cu sens giratoriu dintre străzile Lăpuşului, Oneştilor, Tudor Vladimirescu.

Potrivit martorilor de la faţa locului şi rezultatelor primelor cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră, şoferiţa unui Logan înmatriculat în Bihor, care se deplasa dinspre Lăpuşului spre Tudor Vladimirescu, a intrat cu viteză şi fără să cedeze prioritatea de trecere unei utilitare marca Ford, înmatriculată în Cluj, care pătrunsese deja în intersecţie venind dinspre Splaiul Crişanei spre Oneştilor.

În urma impactului, duba a fost proiectată mai bine de 10 metri, până peste bordura trotuarului de pe Oneştilor, din dreptul magazinului Penny.

Singura victimă a accidentului a fost şoferiţa Loganului, care s-a lovit la cap, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Ambele maşini sunt, însă, inutilizabile: Loganul are ansamblul faţă complet avariat, la fel ca şi trenul de rulare de pe partea stângă faţă, în timp ce duba are caroseria şifonată pe partea laterală dreapta şi ansamblul faţă dreapta distrus.

Poliţiştii au efectuat măsurători la faţa locului mai bine de o jumătate de oră, pentru a stabili cu exactitate împrejurările, cauzele şi responsabilitatea producerii accidentului, şi au dirijat circulaţia, restricţionând-o pe strada Oneştilor (pe sensul dinspre Ioşia Est spre Ioşia Nord şi spre centru, pe Tudor Vladimirescu). Din acest motiv, numeroşi şoferi au încercat să câştige timp, deplasându-se între Tudor Vladimirescu şi Cazaban prin parcarea magazinului Lidl.