Un accident spectaculos - dar, ca norocul, fără victime umane - s-a petrecut miercuri seară pe DN1, în localitatea bihoreană Corniţel.

Un şofer de 49 ani din Aleşd, aflat la volanul unui autotren cu semiremorcă încărcat cu buşteni, cu care se îndrepta spre Cluj, a pierdut controlul într-o curbă spre dreapta. Maşina a intrat în balans, semiremorca a pătruns pe contrasens şi a acroşat un alt autotren cu semiremorcă, condus de un sălăjan de 27 de ani, pe care l-a proiectat într-un gard.

În urma acroşajului, încărcătura de buşteni s-a împrăştiat pe carosabil, lovind două autoturisme aflate în mers.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţiştii rutieri, a reieşit că accidentul ar fi fost provocat de faptul că şoferul autotrenului care transporta buşteni nu a adaptat viteza la condiţiile de drum", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Din fericire, evenimentul rutier nu a provocat victime umane. "O singură persoană, conducătorul celui de-al doilea autotren, a fost transportată la spital", a mai spus Dinu.

Potrivit şefului SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, victima a avut doar leziuni uşoare. "Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor Bihor cu o contuzie toracică şi a rămas internat pentru supraveghere", a explicat BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor.