Şoferul orădean de 21 de ani al unui Audi A6 nou-nouţ, abia înmatriculat, şi o femeie, tot din Oradea, în vârstă de 45 de ani, aflată la volanul unui Ford Mondeo cu numere de Prahova, au fost sâmbătă seară protagoniştii unui accident cum rar se pot vedea.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 17.30, pe Calea Mareşal Averescu, în apropierea staţiei de carburanţi Lukoil. Potrivit martorilor oculari şi poliţiştilor de la sosiţi rapid la faţa locului, şoferiţa cu Fordul a ieşit din benzinărie, unde tocmai alimentase, şi - vrând să facă la stânga spre centru - nu s-a asigurat ori a forţat angajarea în viraj, lovind în lateral autoturismul Audi ce venea dinspre Dragoş Vodă.

În urma impactului, acesta a fost proiectat în balustrada ce protejează malul Crişului, oprindu-se la 90 de grade, pe partea laterală dreapta, în timp ce Fordul a scăpat cu avarii însemnate tot pe partea dreaptă, din faţă, de la far, până în spate, la luminile de frână.

Din cauză că ambele maşini au blocat cele două benzi de circulaţie spre centrul oraşului, traficul a fost îngreunat circa 20-30 de minute, până ce agenţii Poliţiei Rutiere au făcut măsurători şi au dat liber decongestionării drumului.

În mod neaşteptat, Fordul s-a urnit din loc pe propriile roţi, şoferiţa ajungând la sediul Biroului de Poliţie Rutieră din Centrul Civic, pentru a da declaraţii şi a fi supusă testului de stabilire a alcoolemiei, finalizat ulterior cu rezultat negativ.

La rându-i, şi Audi-ul, în pofida aparenţelor, a scăpat neaşteptat de uşor: după ce a fost repus pe roţi, maşina a fost încercată şi se putea deplasa, funcţionându-i aproape toate sistemele, dar în cele din urmă a fost urcată pe o platformă, pentru că - după spargerea radiatorului - motorul a rămas fără apă pentru răcire.

Potrivit explicaţiilor poliţiştilor de la Rutieră, pentru că nicio persoană nu a fost rănită în accident, evenimentul a fost încadrat ca o simplă tamponare, şoferiţa vinovată urmând să fie sancţionată pentru neacordarea priorităţii şi să suporte, împreună cu firma la care şi-a asigurat maşina, de reparaţiile autoturismului Audi, evaluate la câteva mii bune de euro.