Un spectaculos accident de circulaţie s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 23.40, la intersecţia bulevardului Cantemir cu strada Muntele Găina, unde un Peugeot 206 a izbit în plin, din lateral, un Volkswagen Polo, aruncându-l în gardul Şcolii generale nr. 6. De pe urma impactului, patru persoane din cele două maşini au ajuns cu răni la spital, printre victime numărându-se şi un medic al SMURD, Zsolt Beres.

Aflat la volanul maşinii Peugeot, Beres venea dinspre Băile Felix, unde participase la un eveniment monden medical, şi se îndrepta spre centrul oraşului, pe drumul cu prioritate, când Polo-ul i-a tăiat pe neaşteptate calea, luând-o la stânga, spre strada Muntele Găina, venind dinspre centrul civic.

La acea oră semafoarele funcţionau doar pe lumina galbenă intermitentă, prin urmare Volkswagenul, condus de Călin Iovan, un tânăr de 23 de ani, ar fi trebuit să acorde prioritate de dreapta maşinii care îi venea din sensul opus.

Doctorul Beres nu a mai apucat să frâneze, astfel că Peugeot-ul a luat din plin Polo-ul, lovindu-l cu botul în partea dreaptă şi proiectându-l pe trotuar, unde s-a oprit în gardul instituţiei şcolare, maşina doctorului ajungând la rândul ei într-o poziţie nefirească, de-a curmezişul pe trecerea de pietoni.

Atât medicul SMURD, cât şi două tinere pasagere, aflate pe scaunele din dreapta ale celor două maşini, au suferit mai multe răni, fiind transportaţi la spital. Şoferul Polo-ului, cel vinovat de producerea accidentului, nu a păţit, potrivit martorilor oculari, nici o leziune vizibilă. Totuşi, a fost şi el dus la spital, pentru investigaţii. Ambii şoferi, testaţi cu etilotestul la scurt timp după producerea evenimentului, au avut alcoolemia zero.

Cele două maşini au suferit daune serioase, fiind ridicate de la faţa locului de o autospecială.