Accident grav, joi seară, pe DN19 E, lângă localitatea Cauaceu. Aflat la volanul unui Audi cu care circula pe direcţia Biharia - Cauaceu, un bărbat de 35 ani din Cauaceu nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă la stânga, semnalizată cu panouri succesive pentru curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei.

Astfel, autoturismul a ieşit în afara părţii carosabile din partea dreaptă, a rupt gardul de protecţie al unui canal colector, rostogolindu-se în apă.

La accidentul rutier - anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 21.45 - s-au deplasat imediat mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, dar şi echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, care l-au găsit pe şofer pe malul canalului, unde fusese aruncat înainte ca maşina să fie proiectată în canal. 

„La locul indicat, au fost mobilizate echipajele de pompieri ale Detașamentului 2 Oradea cu trei autospeciale de intervenţie, din care una cu modul de descarcerare, un autocamion de intervenţie cu barcă şi echipajul de paramedici al subunităţii, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Pompierii militari i-au acordat primul ajutor bărbatului, aflat în stare de semiconștiență, și au început să caute în apă alte eventuale victime.

„Forțele de intervenție au acționat cu barca şi echipamentele specifice unor astfel de intervenţii. Operațiunea, desfăşurată în condiţii de vizibilitate redusă, a implicat cercetarea amănunţită a zonei în care s-a produs accidentul. În urma căutărilor efectuate nu au fost găsite alte victime”, a mai spus ofiţerul.

Victima, care prezenta traumatism cranio-cerebral sever și multiple fracturi - a fost intubată de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean din Oradea.

În ciuda gravităţii leziunilor suferite, vineri dimineaţă starea şoferului era stabilă.