Un angajat al unei firme de construcţii a murit, joi, zdrobit pe un şantier din centrul municipiului Oradea.

Tragedia s-a produs pe strada Ady Endre nr. 84, unde echipa firmei lucra la construcţia unui nou imobil, apelul la 112 fiind făcut la ora 11.27.

"Au fost mobilizate imediat echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, cu autospeciale de intervenţie cu module de descarcerare şi echipajul de terapie intensivă mobilă a SMURD Oradea", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca.

Până să ajungă echipajele, victima a fost scoasă dintre blocurile de beton însă medicul nu a mai putut face decât să-i declare decesul întrucât prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

În proiect era prevăzută o subzidire pentru a creşte rezistenţa clădirii. Victima lucra în şanţul săpat între cele două fundaţii, cea veche şi cea nouă. Scotea pământul, iar la un moment dat, o bucată uriaşă din fundaţia veche s-a desprins, iar omul a fost strivit, practic, între cei doi pereţi de beton", a explicat pentru BIHOREANUL şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Reprezentanţii ITM se află, de altfel, la locul accidentului, alături de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor, colegi de-ai lor de la Poliţia Municipiului Oradea, criminalişti şi medici legişti.

"Se efectuează primele cercetări. Ancheta va fi continuată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor sub coordonarea unui procuror", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Bărbatul decedat avea 40 de ani, era căsătorit şi avea 3 copii, soţia lui fiind însărcinată.