Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs, duminică, pe drumul județean 786, în apropierea localităţii Hidișelu de Sus.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, evenimentul rutier s-a petrecut dimineaţa, în jurul orei 9.00. „Un şofer de 22 de ani, din comuna Sânmartin, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum şi, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției, iar maşina pe care o conducea a pătruns pe contrasens, unde s-a lovit de un alt autoturism”, se arată în informare.

În urma accidentului rutier, şoferul celui de-al doilea autoturism, un bărbat de 55 ani din comuna Borş, respectiv pasagera acestuia, o femeie de 51 de ani, au fost răniţi uşor.

Conform comunicatului, toate accidentele rutiere de la sfârşitul săptămânii trecute au fost fără urmări grave, victimele suferind doar leziuni uşoare.

Astfel, duminică după-amiaza, în Marghita, un cetăţean francez de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a accidentat ușor o localnică de 77 de ani.

În aceeaşi seară, pe drumul județean 191/B, în afara localității Săliște, un şofer de 69 de ani, din județul Bistrița Năsăud, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat într-un șanț. „În urma accidentului rutier, un bărbat de 74 de ani, din comuna bihoreană Popești, pasager în autoturism, a suferit leziuni ușoare”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Sâmbătă, la ora 07.45, la intersecția străzii Ogorului cu strada Umbrei din Oradea, maşina condusă de un şofer orădean de 33 de ani, a acroșat din spate un alt autoturism care, defect fiind, era oprit pe banda întâi, la volanul său aflându-se o femeie de 48 de ani, din Arad. În urma accidentului, o femeie de 78 de ani, din comuna Blândești, județul Botoșani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

Vineri seara, pe DN 75, în apropiere de comuna Lunca, un bărbat de 55 de ani din Ștei, în timp ce conducea o autoutilitară, pe fondul neatenției în conducere a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de o femeie de 44 de ani, din comuna Câmpani, care a fost rănită uşor.

Tot vineri, pe DN 79, în localitatea Inand, un tânăr de 18 ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în timpul deplasării față de un autoturism oprit la trecerea de pietoni și condus regulamentar de un bărbat de 33 de ani, din Vrancea, acroșându-l din spate. „În urma accidentului rutier, o femeie de 32 de ani, din comuna Micorești, județul Vrancea, pasageră în autoturism, a suferit leziuni ușoare”, mai spun poliţiştii.

În toate cazurile, poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentelor rutiere.