Poliţiştii orădeni au făcut publice, joi seara, concluziile cercetărilor efectuate la locul tragicului accident rutier de pe DN 79, soldat cu moartea unui copil şi rănirea altor două persoane.

Din datele comunicate, vina pentru producerea evenimentului rutier i-a aparţinut şoferiţei din autoturism, aflate acum în comă, la spital, şi mamă a copilului decedat, o fetiţă de doar 3 ani şi 9 luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 13.18 şi s-a produs pe DN79, la ieşirea din Oradea.

Aflată la volanul unui Volkswagen Bora, tânăra şoferiţă se îndrepta spre Nojorid şi nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde s-a izbit de un microbus Ford Tranzit, condus regulamentar spre Oradea de un bărbat în vârstă de 36 ani din comuna Tinca.

În urma accidentului rutier, o fetiţă în vârstă de 3 ani şi 9 luni din Nojorid, pasageră în autoturism, a suferit leziuni care din păcate i-au provocat decesul. Şoferiţa din Volkswagen a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor în stare gravă, cu multiple traumatisme. „Tot la spital a fost transportat şi un bărbat de 43 ani din comuna Tinca, pasager în autoutilitară, care a suferit leziuni uşoare”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului rutier Oradea sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, martore la accident, fetiţa care a decedat era transportată regulamentar de mama sa, în scaun special, pentru copii. Din nefericire, însă, impactul dintre maşina în care se afla şi microbuz s-ar fi produs exact pe partea unde se afla şi scaunul fetiţei, traumatismele suferite provocându-i decesul.

În total 6 persoane, între care şi doi minori, au fost implicate în cumplitul accident rutier produs, joi, pe DN79, pentru salvarea cărora au intervenit patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă SMURD B2, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, după cum a relatat deja BIHOREANUL

Echipajul de descarcerare a încercat să salveze fetiţa rămasă captivă în autoturismul avariat, şi care era în stop cardio-respirator, însă, din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, copilul a decedat.