Accidentul cu doi morţi şi cinci răniţi care a avut loc duminică dimineaţa pe DN 19 Oradea - Carei înainte de intrarea în Biharia a fost provocat de o depăşire neregulamentară.

Şoferul unui autovehicul Mazda care rula spre Oradea nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire şi a izbit frontal un Mercedes care rula din sens opus.

"Duminică în jurul orei 8:30 pe Drumul Naţional 19 în afara localităţii bihorene Biharia un bărbat de 46 de ani din localitatea Bălan, judeţul Harghita, în timp ce conducea un autovehicul pe direcţia Biharia - Oradea nu s-a  asigurat corespunzător în momentul efectuării unei manevre de depăşire şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sensul opus de un bărbat de 38 de ani din municipiul Salonta", a declarat pentru BIHOREANUL ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

În urma impactului, şoferul salontan şi un copil de 6 ani pasager în Mercedes-ul condus de acesta au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Ceilalţi trei pasageri ai autovehiculului, o femeie de 34 de ani şi două adolescente de 17 şi 15 ani, tot din Salonta, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital. Tânăra de 17 ani prezintă răni multiple.

La rândul lor, şoferul autoturismului Mazda angajat în depăşire şi un adolescent de 15 ani din Oradea, pasager în maşină, au suferit leziuni multiple, fapt pentru care au fost transportaţi la spital.

"Poliţiştii serviciului rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor Bihor continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier", a declarat ofiţerul de presă al IPJ Bihor.