Teribilul accident produs sâmbătă în cartierul Ioșia a fost provocat de un tânăr de 24 de ani dintr-o comună din Suceava, care, la volanul unui Mercedes, nu a acordat prioritate deși avea în față un indicator rutier „Cedează trecerea”. Așa, a lovit un Volkswagen condus pe strada Oneștilor de un orădean de 44 de ani. 

„Sâmbătă, 18 iunie ac, în jurul orei 16.45, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sintezei din municipiul Oradea, la intersecția cu strada Oneștilor, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu a respectat semnificația indicatorului rutier „CEDEAZĂ TRECEREA”, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat un autoturism, condus, pe strada Oneștilor, de un bărbat de 44 de ani, din Oradea”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă seara de IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, „primul autoturism a fost proiectat într-un imobil de pe strada Piteștilor”, mai transmit polițiștii. 

În mașina lovită se afla o familie. Potrivit informării oficiale, șoferul celui de-al doilea autoturism (Volkswagenul care circula pe drumul cu prioritate) și o femeie de 35 de ani, din Oradea, pasageră a sa, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. „Leziuni mai ușoare a suferit o minoră de cinci ani, din Oradea, pasageră tot în cel de-al doilea autoturism”, transmite IPJ.

Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că șoferul Volkswagenului a suferit traumatism cranian, traumatism toracic și plăgi multiple. Va rămâne internat și se află în stare stabilă.

Șoferul care a provocat accidentul nu a fost rănit.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

Mai multe imagini de la cruntul accident au apărut pe rețelele de socializare, în care se vedea că Volkswagenul era răsturnat. Martorii au povestit BIHOREANULUI că mașina a fost răsturnată tocmai de martori, care au vrut să-l scoată de sub ea pe șoferul celei de-a doua mașini. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!