În prezenţa mai multor împătimiţi ai sporturilor pe două roţi, vineri după amiază a avut loc la Cetatea Oradea o spectaculoasă lansar a Asociaţiei Sportive Car Cover Racing Team Oradea. Evenimentul a punctat o premieră în Oradea după 1989, deoarece este pentru prima dată când o asociaţie sportivă bihoreană aliniază echipe complete în concursurile de motociclism şi cele de ciclism la început de an.

15 sportivi pe două roţi

Curioşilor adunaţie în fortăreaţă le-au fost prezentaţi piloţii şi cicliştii care vor concura în acest sezon pentru echipa orădeană în competiţiile de moto şi ciclism. De asemenea, cei prezenţi au putut admira şi cele patru motociclete de concurs ale piloţilor care vor reprezenta asociaţia sportivă orădeană la concursurile din acest an. La motociclism viteză, echipa orădeană va avea 4 concurenţi, iar la ciclism 11.

Cei patru piloţi care vor concura pentru asociaţia sportivă orădeană în acest an sunt Vigh Gyorgy (posesor al unui palmares de invidiat, multiplu campion naţional al Ungariei, cu zeci de clasări pe podium în competiţiile internaţionale), Chrobak Janos (cel mai titrat dintre ei, multiplu campion naţional al Ungariei, participant la cursele de Campionat Mondial, cu rezultate notabile la unele dintre ele, precum şi câştigător al Campionatului European Alpe Adria), Silvio Muzzalupo (în 2012 a debutat în competiţiile de motociclism viteză, cu numeroase clasări pe podium în cei cinci ani de carieră) şi Cristian Ghitea (singurul român, a început să concureze din pasiune, dar după ce a prins gustul a avut apariţii tot mai serioase, este vicecampion naţional la clasa Rookies 600). Alături de aceştia a fost prezentat şi mecanicul Kulik Csaba, care lucrează din 1990 în domeniu, are propriul atelier, unde pregăteşte motoarele pentru competiţii.

După ce Larisa Oneţ, finalista de la Next Star România, a interpretat două melodii, publicul a făcut cunoştinţă şi cu cei 11 ciclişti. Între aceştia se numără: Raul Sânza (campion naţional la cyclocross, medaliat cu argint la etapa de circuit din Grecia), Boszormenyi Imre, Mura Istvan, Dragoş Maliţa, Flavius Stanca, Juhasz David şi Kiss Roland.

"Asociaţia a luat fiinţă prin cei trei membri, între care mă număr şi eu, ulterior alţi doi membri ni s-au alăturat şi am hotărât să facem ceva nou pentru oraş, ceea ce nu a mai fost în Oradea de foarte mult timp, probabil nici n-a fost aşa ceva niciodată. A mai fost pe partea de ciclism, dar la motociclism este pentru prima dată când avem o lansare oficială a unei echipe", a declarat pentru BIHOREANUL George Botto, unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei sportive orădene şi unul dintre organizatorii evenimentului de vineri seară.

Campioni "de import"

După prezentarea sportivilor, unii dintre ciclişti au prezentat câteva demonstraţii care au ţinut cu sufletul la gură întreaga asistenţă, iar mai apoi a venit surpriza, când au fost descoperite într-un cort motocicletele pe care vor concura în acest sezon cei patru piloţi ai echipei orădene.

De menţionat faptul că cei patru piloţi vor reprezenta echipa orădeană în concursurile de motociclism viteză şi vor concura doar pe piste omologate şi aprobate de forurile naţionale şi internaţionale. În România există o singură astfel de pisă însă, la Bucureşti, dar ei vor concura şi în afara ţării, în Ungaria, Slovacia, Austria, Slovenia, Bulgaria şi Grecia, "unde piloţii noştri, anul acesta, sperăm că vor obţine rezultate frumoase şi vom câştiga un titlu", după cum a precizat Botto.

"Motosportul în Oradea a avut tradiţie prin anii 80, când mulţi piloţi s-au remarcat. Ei nu mai concurează acum, dar noi încercăm prin tineretul pe care l-am format pentru organizarea acestor evenimente, să ducem tradiţia mai departe. Din păcate, neavând campioni în România, a trebuit să aducem de afară. Astfel, am adus din Ungaria doi campioni internaţionali, de asemenea, un italian, care vine din campionatul peninsular, iar al patrulea este singurul pilot din România, care s-a clasat pe locul III la ultima ediţie", a mai declarat George Botto.

Obiective pentru 2017

La sfârşitul evenimentului, cei prezenţi au putut să se fotografieze cu motocicletele şi piloţii, să primească autografe de la aceştia, dar să asiste şi la alte demonstraţii ale cicliştilor. În ce îi priveşte pe aceştia din urmă, ei vor fi primii care vor începe concursurile în acest an, la finele săptămânii viitoare, în Ungaria.

"Am intrat cu forţe proaspete, cu forţe noi. Aşteptăm să înceapă sezonul, prima cursă va fi în Ungaria, de unde aşteptăm rezultate bune, după care o să ne întoarcem în ţară, unde, de asemenea, dorim să ne situăm în prim plan. Pentru 2017 eu am ca obiectiv câştigarea Campionatelor Naţionale, atât la olimpic, cât şi la  cyclocross, dar şi la Campionatele Naţionale de şosea. Dar eu îmi propun rezultate bune şi la concursurile din afara ţării", a declarat ciclistul Raul Sânza.