Fondul de Investiţii Transilvania Investments, în trecut SIF Transilvania, a anunțat joi încheierea tranzacţiei prin care îşi majorează participaţia deţinută în Turism Felix S.A. la 93%.

„Achiziţionarea pachetului suplimentar de acţiuni face parte din strategia fondului de a-şi consolida poziţia în activele cheie din portofoliu”, se precizează într-un comunicat transmis presei. 

Valoarea tranzacției: Peste 44,5 milioane de lei

Conform acestuia, tranzacţia realizată în 29 martie, la B.V.B. (piaţa POFSV), a implicat achiziţia unui pachet de 143.752.429 de acţiuni emise de Turism Felix S.A., reprezentând 29,2663% din capitalul social.

„Valoarea tranzacţiei se ridică la 44.563.252,99 lei. Ca urmare a acestei achiziţii, deţinerea Transilvania Investments în societatea Turism Felix s-a majorat de la 63,7654% din capitalul social, la 93,0317%”, arată comunicatul.

"Confirmăm încrederea pe care o avem în potenţialul acestei companii ce a probat, în ultimii ani, rezilienţă şi dorinţă de a se dezvolta, cu o viziune proaspătă şi apetit pentru investiţii noi. Tranzacţia ne permite să ducem la un nou nivel strategia pe care am definit-o pentru toate activele pe care fondul le deţine în domeniul ospitalităţii, oferind acţionarilor noştri garanţia că acţionăm pentru a maximiza randamentele obţinute", a declarat Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments, citat în comunicat.

Informarea amintește că SC Turism Felix operează în staţiunea Băile Felix cinci hoteluri: Internaţional 4* (în imaginea principală), Termal 3*, Nufărul 3*, Poieniţa 3*, Mureş 2*, precum şi ştrandul Apolo Felix (foto sus).

Lotus Therm Spa & Luxury Resort 5* (foto jos), desemnat cel mai bun aquapark din România în 2022, face parte, de asemenea, din portofoliul Turism Felix şi al fondului de investiții.

Ștrandul Venus se inaugurează în iulie

Comunicatul dă detalii și despre ștrandul Venus, din Băile 1 Mai, a cărui renovare, catalogată drept cea mai mare investiție din ultimii ani, este programată spre finalizare pentru luna iulie a acestui an.

„În luna iulie a.c. este programată finalizarea celei mai mari investiţii din ultimii ani, modernizarea ştrandului Venus din staţiunea Băile 1 Mai, pentru renovarea acestuia fiind alocat un buget de peste 40 milioane de lei”, arată informarea.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat pe Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRANSI.

Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT, se mai precizează în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!