O acţiune a poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor realizată împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare dar şi reprezentanţi ai Primăriei Ineu s-a lăsat cu amenzi în valoare de 48.000 lei pentru proprietarii de câini din comună prinşi că şi-au neglijat patrupezii. Totodată, 14 câini cu potenţial agresiv, fără stăpâni, au fost ridicaţi şi plasaţi în adăpost.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acțiunea s-a derulat miercuri dimineaţa, între orele 9.30 şi 14.30, şi a avut ca scop "combaterea fenomenului de nemicrocipare, pentru verificarea asigurării condițiilor minime de adăpostire, hrănire, îngrijire, reproducție a animalelor și pentru protecția și bunăstarea acestora". 

În timpul acţiunii, polițiștii au legitimat 42 de persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat în total 21 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 48.000 de lei.

"Proprietarii unor câini au fost sancționați pentru că nu au asigurat un adăpost corespunzător animalelor, nu le-au asigurat hrană, apă suficientă sau asistență medicală sau pentru nemicrociparea sau nesterilizarea acestora", scrie în informarea poliţiştilor. 

Totodată, echipajele au găsit în Ineu şi 14 câini cu potențial agresiv, fără stăpân, care au fost ridicați de reprezentanții autorităților locale și plasați într-un adăpost de specialitate.

Polițiștiii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale că, potrivit Legii privind protecţia animalelor, au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție şi asistență medicală. Conform aceluiaşi act normativ, nerespectarea obligaţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!