Zi plină, joi, pentru poliţiştii salontani care, în decurs de câteva ore, au prins un contrabandist cu ţigări dar şi doi spărgători de apartamente.

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, joi după-amiază, poliţiştii de ordine publică au depistat în trafic, pe strada Ferencz Rakoczi din municipiu, un bărbat de 40 de ani, din Salonta, care transporta cu o autoutilitară 2.500 de pachete de ţigarete nemarcate.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, iar ţigaretele şi autoutilitara cu care erau transportate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", se precizează în informare.

Tot joi au fost descoperiţi şi autorii a trei spargeri de locuinţe comise în noaptea de 21 spre 22 septembrie, soldate cu dispariţia a două telefoane mobile, a unui aparat de fotografiat şi a trei biciclete. Suspecţii, doi tineri de 17 ani, au fost prinşi tot de poliţiştii de ordine publică, care au reuşit să recupereze şi o parte din obiectele sustrase.

Pe de altă parte, şi poliţiştii din Biharia au avut parte de un caz special: au prins în trafic un şofer băut, care transporta motorină furată. Bărbatul a fost oprit, în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.10, în Sântion, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. "În urma controlului efectuat, în portbagajul autoturismului au fost descoperite cinci recipiente din plastic, a câte 20 litri fiecare, care conţineau în total 100 litri de motorină. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din Biharia îl bănuiesc pe bărbatul de 45 de ani că, împreună cu un bărbat de 30 de ani, din localitatea Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, ar fi sustras cei 100 l de motorină dintr-o autoutilitară  de pe raza localităţii Bistriţa-Năsăud", arată comunicatul Poliţiei Bihor.

În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale.