Cinci persoane au fost arestate preventiv, joi, pentru câte 30 zile, măsura fiind dispusă de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor într-un caz de trafic de migranţi şi de droguri aflat în ancheta procurorilor DIICOT Oradea.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele cinci persoane au fost reţinute miercuri, în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care au ridicat de la suspecţi mai multe sume de bani, documente şi substanţe interzise. 

Cele cinci persoane se numesc Aziz Tamedaht, Alexandra Ioana Tamedaht, care sunt soţ şi soţie, respectiv Dacian Ionuț Bogdan, Zsolt Florian și Dorin Crișan. 

Conform portalului instanţei, Aziz şi Alexandra Tamedaht, respectiv Dacian Ionuț Bogdan, au fost arestaţi pentru constituirea unui grup infracțional și trafic de migranți, iar femeia este anchetată şi pentru deținere de droguri pentru consum propriu. Zsolt Florian a fost arestat pentru aderare la un grup infracțional și trafic de migranți, iar în cazul lui Dorin Crişan, anchetatorii au reţinut acuza de trafic de droguri de risc și mare risc. 

Măsura mai poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare la Curtea de Apel Oradea. 

Surse din anchetă susţin că gruparea se ocupa de traficul de migranţi marocani peste graniţa româno-maghiară din luna februarie a acestui an, prin puncte de trecere a frontierei din Bihor şi Timiş. Membrii acesteia se aflau în atenţia procurorilor DIICOT din luna martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!