Oamenii străzii din Oradea au avut parte de un cadou inedit sâmbătă seară. În cadrul unei acțiuni caritabile, Asociația Pro Bambini din municipiu le-a adus un strop de căldură și bucurie celor găzduiți la Azilul de Noapte al Direcției de Asistență Socială Oradea, oferindu-le 104 porții de mâncare, dintre care 52 pentru cină și 52 pentru mic dejun.

„Colindăm nu doar la casele de «boieri mari», ci mai ales la oamenii cu care destinul nu a fost generos”, a declarat Crina Dobocan, președinta asociației.

La eveniment au participat și copiii din Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană” de la Satu Mare, alături de apreciatele artiste de muzică populară Leontina Dorca și Carmen Sas, care au colorat atmosfera cu colinde.

„Această inițiativă a adus zâmbete și lacrimi de emoție pe fețele celor aflați în momente dificile”, arată reprezentanții Asociației într-un comunicat.

Acțiunea face parte din proiectul „Dăruind vei dobândi - jucării pentru copii”, derulat de Asociația Pro Bambini în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și școlile din Oradea și județ.

În cadrul acestuia, acțiuni caritabile precum oferirea de pachete cu alimente, rechizite și burse sociale au devenit o tradiție.

„Proiectul, ajuns la a XVI-a ediție, are ca scop aducerea unui zâmbet pe fețele copiilor și susținerea familiilor defavorizate pe tot parcursul anului”, au mai transmis reprezentanții Pro Bambini.

Din partea ONG-ului, prof. Valeria Bunica (director executiv), Crina Dobocan (președinta), Stela Tăut (director de proiecte și programe) și Gheorghe Petrila (fotograf) au transmis mesaje pline de speranță și urări de sărbători fericite.

„Aceste momente au evidențiat angajamentul și devotamentul asociației în sprijinirea celor aflați în nevoie, subliniind că gesturile mărunte pot face o diferență semnificativă în viața celor mai puțin norocoși”, încheie comunicatul ProBambini.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!