O amplă acţiune la care au participat poliţişti din cadrul Compartimentului de Investigare a Fraudelor Beiuş, poliţişti de proximitate şi echipaje din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş respectiv din cadrul Secţiei 10 de Poliţie Rurală Ştei s-a derulat, joi, în pieţele din municipiul Beiuş şi cele din împrejurimi.

"Acţiunea a fost organizată cu scopul de a preveni şi combate actele ilicite de comerţ, vânzarea ambulantă în locuri neautorizate şi transporturile de mărfuri fără documente jusitificative", a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În timpul descinderilor, poliţiştii au legitimat 125 de comercianţi, 9 societăţi comerciale, 6 producători agricoli şi 10 transportatori. Pentru neregulile sesizate, echipajele de control au aplicat sancţiuni în valoare de 14.420 lei şi au confiscat mărfuri în valoare de 7.500 lei, dar şi peste 10.000 de kilograme de fier vechi, bunuri pentru care proprietarii nu a putut prezenta documente de provenienţă a mărfii.

"Confiscarea deşeurilor s-a făcut în timp ce proprietarul încerca să le comercializeze către o firmă din Hunedoara, iar deţinătorul a fost amendat cu 6.000 lei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.