Aproape 360 de şoferi s-au ales cu amenzi, iar 18 dintre ei au rămas şi fără permise de conducere, într-o acţiune pe care poliţiştii din Bihor au derulat-o joi, cu 15 radare în cascadă, pe cinci drumuri naționale din județ, în paralel cu colegii din Cluj, Satu Mare şi Arad, cu scopul de a-i tempera pe vitezomani.

În Bihor, acţiunea s-a desfăşurat între orele 7 și 14, pe DN 1, între localitățile Borș și Cornițel, pe DN 79 şi pe DN 76, între localitățile Oradea și Avram Iancu, respectiv Oradea și Ștei, și pe DN 19 şi DN 19E, între localitățile Curtuișeni - Marghita - Oradea, respectiv Marghita - Oradea, după cum se arată într-un comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor.

În timpul acţiunii, 358 de şoferi s-au ales cu amenzi în valoare de 174.950 de lei, majoritatea, 290 de sancțiuni, fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză.

De exemplu, un şofer de 27 ani din Sălard a fost oprit după ce a fost prins conducând cu viteza de 142 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare la 90 de km/h. La fel, un bărbat din Popeşti a fost tras pe dreapta pe Calea Aradului din Oradea, unde aparatul radar l-a depistat că şofa cu 125 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Cei doi s-au ales cu amenzi şi au rămas fără permise de conducere pentru următoarele trei luni. 

În total, în timpul acţiunii de joi, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 7 certificate de înmatriculare.

La acțiune au luat parte mai multe echipaje de poliţie de la Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, Biroul Rutier Marghita, Biroul Rutier Beiuș, Biroul Rutier Salonta, de la Compartimentul Rutier Aleșd, Compartimentul Rutier Băile Felix și de la secțiile rurale de poliție din zonă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!