Aproape 1.000 de poliţişti din toate structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) şi Direcţiei de Intervenţie Rapidă dar şi jandarmi au participat în ultimele trei zile la o amplă acţiune desfăşurată în judeţul Bihor, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„În timpul acţiunii "Riposta" au fost efectuate verificări în discoteci, baruri, zone cu risc criminogen, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite şi a bunurilor care provin din comiterea de infracţiuni, prevenirea şi combaterea violenţelor stradale, a furturilor, evaziunii fiscale şi comerţului ilicit", a declarat Dinu.

Potrivit acesteia, pe parcursul celor trei zile au fost organizate şi 131 de filtre rutiere, au fost verificate 174 de autoturisme suspecte, au fost controlate 197 de unităţi comerciale şi 336 de obiective asigurate cu pază.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 60 de infracţiuni, din care 21 judiciare şi 19 economico - financiare, au depistat 46 de persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni, şi un autoturism sustras şi totodată au pus în aplicare 7 mandate de executare a unor pedepse privative de libertate.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 1.282 de sancţiuni contravenţionale, din care 977 pentru încălcarea Codului Rutier, cu amenzi în valoare totală de 266.075 lei. Unii dintre şoferi au fost depistaţi cu concentraţie alcoolică de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este cazul unui şofer de 39 ani din Salonta, care avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a unui bărbat de 56 ani din Suplacu de Barcău, cu concentraţie alcoolică de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul acestora, s-au întocmit dosare de cercetare penală", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

În timpul acţiunii, oamenii legii au reţinut şi un orădean de 35 de ani, urmărit naţional pentru tâlhărie, şi un tânăr de 28 de ani, tot din Oradea, urmărit internaţional pentru furt calificat. Trei persoane condamnate definitiv pentru furturi au fost depuse în penitenciar.

„În timpul acţiunilor în trafic, poliţiştii au confiscat aproximativ 115 kilograme de peşte, 3.000 kilograme de legume şi 10 metri ster de lemne de foc de diverse specii, fără documente de provenienţă, proprietarii fiind sancţionaţi contravenţional", a mai arătat Dinu.

Tot atunci, poliţiştii au descoperit un orădean de 20 de ani care se afla la volanul unei maşini furate, fără permis de conducere şi cu o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l. „În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală", a mai spus purătorul de cuvânt al Poliţiei.