Celebrul actor francez Gérard Depardieu, a fost reţinut luni la o secţie de poliţie din Paris, fiind acuzat de agresiune sexuală asupra a două femei.

Potrivit G4media.ro, care citează AFP, actorul a ajuns la secţia de poliţie luni la ora locală 8.

Una dintre plângeri a fost depusă de o femeie care în anul 2014 lucra ca asistentă în cadrul echipei de producţie a filmului "Magicien et les Siamois", de Jean-Pierre Mocky. Aceasta a declarat pentru cotidianul Le Courrier de l’Ouest că Depardieu a atins-o cu palmele peste tot, înainte de a-i adresa "cuvinte indecente". Întâmplarea a "bântuit-o" mult timp, a mai spus femeia.

Aceasta a depus o plângere în ianuarie pentru "agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcţiei sale".

O altă plângere a fost făcută de o scenografă în vârstă de 53 de ani în luna februarie, care-l acuză pe Depardieu de agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste.

Potrivit relatărilor, aceasta susţine că în 2021, în timpul filmărilor la "Volets Verts", de Jean Becker, a fost imobilizată de actor într-un coridor, ar fi atins-o pe sâni şi pe fese şi ar fi spus în mod explicit că intenţionează să întreţină relaţii sexuale cu ea.

Conform reclamantei, nu s-a ajuns la viol pentru că a intervenit o a treia persoană, care ar fi ajutat-o pe victimă să scape de Depardieu.

Incidentul a fost raportat echipei de filmare, care i-a solicitat actorului să-şi ceară scuze, ceea ce s-ar fi şi întâmplat.

Avocata scenografei, Carine Durrieu-Diebolt, a refuzat să ofere alte detalii, mai scrie sursa citată.

Nu e prima dată când Gerard Depardieu se confruntă cu astfel de acuzații. În decembrie 2023, jurnalista şi autoarea spaniolă Ruth Baza a depus o plângere în Spania împotriva actorului, pentru viol. Acest incident ar fi avut loc la Paris în 1995.

De asemenea, și actriţa Charlotte Arnould a declarat că ar fi fost violată de Depardieu în 2018, iar o altă colegă, Anouk Grinberg, a declarat pentru revista Elle că "toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că acesta agresează femeile".

Actorul a negat vehement acuzaţiile încă de anul trecut. Într-o scrisoare publicată în Le Figaro în octombrie 2023, el a susţinut că îşi doreşte să aducă la lumină "adevărul" şi că nu a comis niciodată abuzuri împotriva vreunei femei. El a subliniat şi că ar fi vorba despre un "linşaj" la care ar fi supus.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!